roezemoes

Naast haar eigen voorstellingen maakt Lisah nog meer Roezemoes. Lisah vindt namelijk dat je als kunstenaar midden in de maatschappij moet staan en je moet verhouden tot de dingen die daar spelen. Daarnaast is het voor haar eigen voorstellingen enorm belangrijk dat Lisah zich laat voeden op allerlei gebieden. Door interessante samenwerkingen, spannende ontmoetingen en gekke projecten wordt Lisah creatiever en daarmee krijgt haar reeks voorstellingen, het autonome werk, meer diepgang. Dus maakt ze projecten, voorstellingen en festiviteiten buiten haar stichting om, maar met haar signatuur. Een kijkje in de keuken van de overige projecten van Lisah maakt Roezemoes:

’n Bries | 2017
Het waait en we laten ons meenemen door de wind van de ene naar de andere plek. Meneer Steur is architect en wil de uitgang van de tunnel vinden. Hij wordt in zijn zoektocht opgehouden door de vis op het droge. Voor de vis is alles anders maar ook zoals het is. Ze zoeken samen naar een uitgang. Lisah deed de eindregie van de voorstelling: WAAIT. Lees meer >


Theatergroep HUT | 2016
Flopnik komt er aan… Iedereen in Tilburg praat door elkaar. Niemand heeft Flopnik ooit gezien. Is het een monster? Is hij aardig? Vindt hij ons eten vies? Welke taal praat hij eigenlijk en moeten wij dan Flopniks leren praten? Lisah deed de eindregie van de voorstelling: Flopnik. Video bekijken >


24 Hour Theatre Project | oktober 2014
Gebaseerd op The 48 Hour Film Project werkte Lisah voor de tweede keer mee aan 24 Hour Theatre Project van studententheater De Koffer. Tijdens dit project zetten zij in 24 uur een klassieker op de vloer: in 24 uur van tekstlezing naar première! Dit keer reist Lisah naar de oude Grieken: “de Grieken vonden dat een drama zich binnen 24 uur, op één plaats met één bepaalde handeling moest plaatsvinden (eenheid van tijd, plaats en handeling). En dat vinden wij dus ook een vet goed idee.”

“Welk schepsel loopt ’s ochtends op vier, ’s middags op twee en ’s avonds op drie benen? Een eigentijdse bewerking van Sophocles’ beroemde OEDIPUS. Een tragedie over een koning met een noodlot; het orakel vertelt hem dat hij zijn vader zal vermoorden en met zijn moeder zal trouwen…”

Was te zien in de Smederij tijdens TilburgvoorCultuurNACHT op 25 oktober. Meer info >


De pieten waaien van het dak | november 2014
Samen met choreografe en danseres Tegest Pecht-Guido maakte Lisah deze herfst een Sinterklaasvoorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar. Het was een magische, avontuurlijke tocht door De NWE Vorst in Tilburg op 23, 26 en 30 november. Meer info >


Zware laarzen producties
In de zomer van 2014 had Lisah de grote eer om de eindregie te doen voor een korte voorstelling op Theaterfestival Boulevard van twee inspirerende mannen: muzikant Mathijs Leeuwis en dichter Martijn Neggers. Over de voorstelling Wachten op Henny van Oirschot:

Wachten op Henny van Oirschot gaat over twee jongens op een zolderkamertje die proberen de wereld begrijpelijk te maken en tegelijkertijd tussen hoop en vrees verkeren over het al dan niet op komen dagen van hun goede derde vriend: Henny van Oirschot. Een absurdistische voorstelling over angst, argwaan, vriendschap en avontuur. Met verhalen, muziek, dans, special effects en heel veel beeldschermen. Maar echt heel erg veel.”

Meer info >


Studententheater De Koffer
Drie jaar lang was Lisah artistiek leider van Studententheater De Koffer. Zij was verantwoordelijk voor het artistieke programma van De Koffer en het begeleiden en bewaken van de regieprocessen. Ook maakte zij zelf verschillende producties bij De Koffer. Komend jaar, in januari 2015 gaat zij met een groep kofferspelers een vrije bewerking maken van Icarus. Op het dak van een parkeergarage. Ja.

Eerder maakte ze bij De Koffer:

On you will go! | 2013
A play based on the dr. Seuss story Oh the places you’ll go

On you will go is about life and the ups en downs you’ll meet. A search for love, succes and identity presented as a energetic mixture of text and movement. Humorous, strange and full of adrenaline. ‘You have brains in your head, you have feet in your shoes, You can steer yourself any direction you choose!’ This play is mainly English spoken and performed on a special location at Tilburg University.”

Midden in de wereld | 2012
Gebaseerd op materiaal en teksten van Michel Houellebecq

Weggewaaid | 2009
Improvisatievoorstelling over nachtmerries

Hunkering | 2008
Locatievoorstelling met toneelteksten van Sarah Kane

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s