LEVEN

Hij aarzelt en weet niet goed hoe hij moet beginnen. Zij is allang begonnen.  Ze wil hem tonen wat er in de wereld te koop is. Gelukkig heeft ze een zaag. En een rijke fantasie. Ze begint luidkeels voor hem te bouwen.

LEVEN is één grote poging om een beetje vat te krijgen op wat er allemaal de bedoeling is.

‘Je bent hier,
je snapt er niks van,
en je gaat weer weg’

Soms merk je pas achteraf hoe samen je eigenlijk was, met je huisgenoot, je geliefde of met die vriend waar je alles mee deelde. Er kan zo maar ineens iets tussen komen. Het leven. Een verschillend idee over hoe dat moet. De één wil uitvliegen, de buitenwereld tegemoet. De ander vindt de ruimte die jullie samen hebben al groot genoeg.

In rauwe scenes, waarin humor en pijn om voorrang strijden, zoeken twee spelers onder regie van Lisah Baert naar een uitweg in een existentiële patstelling. ‘Je moet gewoon een beginnetje maken en dan doorpakken. Iets kiezen en daar dan voor gaan.’ Zo doe je dat: leven. Of werkt het in de praktijk toch anders?

LEVEN is de tweede voorstelling in de reeks WONEN, LEVEN, ETEN, SLAPEN van Lisah maakt Roezemoes. Lisah maakt openhartige, persoonlijke voorstellingen, die schijnbaar licht zijn, maar toch nog lang nagalmen.

credits LEVEN
concept en regie: Lisah Baert | spel: Thijs Bloothoofd en Jessie L’Herminez | dramaturgie: Marijn van der Jagt | decor: Jan Dams | tekst: Twan van Bragt | poster: Josine Beugels


te zien:
zie speellijst

was te zien:
26, 27 en 28 maart 2014: Festival Cement, Den Bosch
26 juli 2014: Festival En Plein Public, Oosterhout
12 t/m 17 augustus 2014 : Theaterfestival Boulevard, Den Bosch
31 oktober 2014: De NWE Vorst, Tilburg (zaalpremière)
22, 23, 24 juli 2016: Festival Hongerige Wolf, Groningen


recensies LEVEN
Cultuurpodium.nl
“Het opmerkelijke is dat deze letterlijke voorstelling vooral emotioneel raakt. LEVEN vormt deel twee van een vierluik waarin Lisah Baert verrassend direct, in horten en stoten vanzelfsprekendheden aan de kaak stelt rond de thema’s wonen, leven, eten en slapen. Ze heeft een goede cast gevonden. L’Herminez en Bloothoofd vormen een geloofwaardig stel en spelen deze lichamelijk en emotioneel uitdagende voorstelling met talentvolle overmoed; na een uur nemen ze hijgend het applaus in ontvangst.” lees de hele recensie >


trailer van LEVEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s